WIM ZURNÉ

21 januari t/m 28 februari 2021

De in 1953 in Bemmel geboren veelzijdige kunstenaar Wim Zurné  maakte al op 13-jarige leeftijd zijn eerste tekeningen en studeerde later aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.

Wim werd aanvankelijk bekend met abstracte landschappelijke kleuretsen maar heeft ook altijd geschilderd en bewezen een goed vakman te zijn. Hij hanteert hierbij dezelfde sobere kleurstelling en tekenachtige lijnvoering als in zijn grafisch werk. Zijn werk is voornamelijk figuratief, de onderwerpen betreffen vaak situaties waarin mensen zich begeven of bevinden maar ook dieren spelen vaak de hoofdrol:  katten, vosjes, beren en talloze vogels ingevuld met monochrome, verweerde kleuren, in de geest van de oude Hollandse traditie: alleen de essentie geeft hij weer, de kracht van het leven! Wim Zurné heeft vele exposities op zijn naam staan. Tijdens de SummerArt Midwinterexpo presenteert hij voornamelijk vogels op doek en op papier.

Zilvermeeuw, grafische techniek op doek, 65 x 125 cm

Het prachtig gebonden boek Wim Zurné WERK van Leo Ewals, is tijdens de Midwinterexpo te koop. Het boek bevat een rijk geïllustreerd overzicht van prenten en schilderijen en het kunstenaarschap van Wim Zurné. Het is tevens te bestellen door € 35,- over te maken op NL27ABNA0516123785 t.n.v. H. van Summeren/SummerArt Nijmegen, onder vermelding: boek Zurné. Vermeld ook uw telefoonnummer i.v.m. bezorgen of afhalen regio Nijmegen. (voor verzending + € 6,-)