Expositie St. Stevenskerk 27 september t/m 6 oktober 2019

De van oorsprong uit Siberië afkomstige kunstenaar Alexander Bobkin woont en werkt sinds 1990 in Nijmegen. Hij schildert intuïtief, vanuit de achtergrond, beelden die een verhaal vertellen. Hij haalt zijn inspiratie niet alleen uit de kunsttradities van zijn Siberische vaderland maar ook de oosterse, oriëntaalse en westerse cultuur laten een duidelijk spoor achter in zijn werk. Het heeft zich in de loop van de tijd geëvolueerd naar een steeds abstractere vorm waardoor de afbeelding een symbool wordt. Het vertegenwoordigt de essentie van het wezen van het afgebeelde. Bobkin probeert op die manier de afbeelding los te laten van iedere directe verbondenheid en individuele identiteit.

Feestelijke opening zondag 29 september

De kunstenaar is deze dag aanwezig. Om 14.30 uur zal Serge Aljosja Stommels, kunsthistoricus en afgestudeerd in de Russische boekkunst het werk van Alexander Bobkin toelichten. Daarna is er tijd om onder het genot van een glas Prosecco met de kunstenaar van gedachten te wisselen.

De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen tijdens openstelling van de kerk. SummerArt is dagelijks aanwezig van 12.00-17.00 uur. Vrijdag 4 oktober is de kerk de gehele dag gesloten.

Reguliere entree van de Stevenskerk is € 2,00 p.p. Bezoekers alleen voor tentoonstelling hebben vrij toegang. De kerk is voor rolstoelgebruikers toegankelijk via de zijingang met huisnummer 62. Meer info: www.stevenskerk.nl

De tentoonstelling in de St.Stevenskerk is van 27 september t/m 6 oktober 2019.

St. Stevenskerk Nijmegen

Een bezoek aan de St.Stevenskerk in het hart van Nijmegen is een belevenis, een open huis, een ‘tempel zonder drempel’: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning en toch straalt het gebouw een serene rust uit. Het is de oudste en grootste kerk van Nijmegen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De vroegste delen van het gebouw stammen uit de dertiende eeuw. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven en een spectaculaire rij kroonluchters. In de Tweede Wereldoorlog raakte de St.Stevenskerk bij het bombardement op Nijmegen zwaar beschadigd, maar in 1969 is zij in volle glorie herrezen.