KUNSTRAFFINADERIJ, een verrassend en innovatief evenement met een presentatie van werken van een 60-tal kunstenaars uit de regio Nijmegen en het Duits grensgebied.
SummerArt Nijmegen is hierbij aanwezig met geometrische werken van Herman Coppus en Angelo Moyano.

Onder geometrie (geo=aade, metrie= meten) wordt verstaan alle grafische vormen, zoals lijnen, cirkels, bogen, vlakken en ruimtelijke figuren. Piet Mondriaan wordt algemeen gezien als de pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en het gebruik van primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst.

Herman Coppus (Horst 1955) genoot een opleiding tot docent beeldende vakken in Maastricht. Hij heeft altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Hij heeft hierin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking.

Angelo Moyano (Spanje 1968) is gefascineerd door natuursteen. Aangetrokken door de puurheid en zuiverheid, verrast door de kleur, vorm en nieuwsgierig naar het karakter van de steen. Met intense gedrevenheid en innerlijke kracht vormt hij organische vormen tot een sculptuur.

De imposante Stevenskerk is een bijzondere locatie in het historische hart van Nijmegen en bij uitstek het decor voor deze Art Fair.
Info: www.kunstraffinaderij.nl

Kunstraffinaderij in de Stevenskerk 
Sint Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen

Vrijdag  08 nov. 17.00 – 21.00 uur
Zaterdag 09 nov. 12.00 – 18.00 uur
Zondag 10 nov. 12.00 – 17.00 uur
Entree € 7,00 p.p.

SummerArt beschikt over een aantal vrijkaarten voor bezoekers van deze Art Fair. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa in de Stevenskerk onder vermelding bezoeker SummerArt Nijmegen.

St. Stevenskerk Nijmegen

Een bezoek aan de St.Stevenskerk in het hart van Nijmegen is een belevenis, een open huis, een ‘tempel zonder drempel’: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning en toch straalt het gebouw een serene rust uit. Het is de oudste en grootste kerk van Nijmegen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De vroegste delen van het gebouw stammen uit de dertiende eeuw. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven en een spectaculaire rij kroonluchters. In de Tweede Wereldoorlog raakte de St.Stevenskerk bij het bombardement op Nijmegen zwaar beschadigd, maar in 1969 is zij in volle glorie herrezen.