Solotentoonstelling feestelijk geopend!

Op zaterdag 12 september is de solotentoonstelling van de geliefde Nijmeegse kunstenaar Sven Hoekstra onder grote belangstelling feestelijk geopend. Hij wordt dit jaar 75 jaar en is dan ook 50 jaar in het vak. Eerst als grafisch ontwerper en illustrator, later als beeldend kunstenaar. Zijn vakmanschap, levenservaring en persoonlijkheid laten hun sporen achter in een uiterst zorgvuldige en verfijnde stijl op het paneel. Composities die door een geheel eigen kleurgebruik staan als een huis.

Zijn tekeningen en olieverf schilderijen zijn soms absurdistisch en hebben een melancholieke ondertoon met theatrale mensen in een atmosferisch landschap. Ze lijken eenzaam, maar zijn het niet. Ze musiceren, dansen en dichten met zoveel passie dat ze opgaan in een groter geheel.

Sven Hoekstra studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem. Aan deze SummerArt solotentoonstelling in de Stevenskerk te Nijmegen is een lange reeks van solo- en groepstentoonstellingen en werken in opdracht aan voorafgegaan.

De tentoonstelling Sven Hoekstra 50 jaar in beweging in de Stevenskerk is nog t/m 27 september behalve de maandag dagelijks te bezichtigen van 12.00  – 17.00 uur.

Uiteraard hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en vragen u om uw medewerking.