november 2019
GEOMETRIE IN STEVENSKERK
8,9 en 10 november
KUNSTRAFFINADERIJ, een verrassend en innovatief evenement met een presentatie van werken van een 60-tal kunstenaars uit de regio Nijmegen en het Duits grensgebied.
SummerArt Nijmegen is hierbij aanwezig met geometrische werken van Herman Coppus en Angelo Moyano.
 
Onder geometrie (geo=aade, metrie= meten) wordt verstaan alle grafische vormen, zoals lijnen, cirkels, bogen, vlakken en ruimtelijke figuren. Piet Mondriaan wordt algemeen gezien als de pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en het gebruik van primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst.

Herman Coppus (Horst 1955) genoot een opleiding tot docent beeldende vakken in Maastricht. Hij heeft altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Hij heeft hierin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking.

Angelo Moyano (Spanje 1968) is gefascineerd door natuursteen. Aangetrokken door de puurheid en zuiverheid, verrast door de kleur, vorm en nieuwsgierig naar het karakter van de steen. Met intense gedrevenheid en innerlijke kracht vormt hij organische vormen tot een sculptuur.
 
De imposante Stevenskerk is een bijzondere locatie in het historische hart van Nijmegen en bij uitstek het decor voor deze Art Fair.
Info: www.kunstraffinaderij.nl
 
Kunstraffinaderij in de Stevenskerk 
Sint Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen

Vrijdag  08 nov. 17.00 - 21.00 uur
Zaterdag 09 nov. 12.00 - 18.00 uur
Zondag 10 nov. 12.00 - 17.00 uur
Entree € 7,00 p.p.

SummerArt beschikt over een aantal vrijkaarten voor bezoekers van deze Art Fair. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa in de Stevenskerk onder vermelding bezoeker SummerArt Nijmegen.
 
Verwacht: solo tentoonstelling Wouter Stips 07 t/m 22 maart 2020 Landgoed Kernhem te Ede.
TIP: voor uw kunst keuze adviseert SummerArt u graag ter plekke;
neem gerust contact op voor een afspraak!
Te koop
Diverse nieuwe kunstwerken op onze website. Kijk op www.summerart.nl 
TIPS van SummerArt

Ontdek het moderne in Kunstmuseum Den Haag

In de tentoonstelling Ontdek het moderne ziet u topstukken uit de wereldberoemde collectie moderne kunst van het Kunstmuseum. Van Monet tot Mondriaan, van Kandinsky tot Bacon.

Zie: https://www.kunstmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/ontdek-het-moderne

Daan Roosegaarde Presence
Interactief kunstwerk dat Daan Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwik­kelde. De tentoonstelling daagt je uit tot fysieke interactie: aanraken, voelen en bewegen maken je op een bijzondere manier bewust van je eigen aanwezigheid.
Te bezoeken t/m 12 januari 2020. 
Zie: https://www.groningermuseum.nl/

LESS IS MORE…. 
Dit motto lijkt aan populariteit te winnen. Ook kunstenaars vinden steeds vaker dat minder ook meer kan zijn en grijpen terug naar minimalistische principes als hergebruik, ordenen en reduceren. Minimalisme lijkt de nieuwe levensstijl te worden zo blijkt uit de tentoonstelling Less is More in Museum Voorlinden.

Te zien t/m 5 december 2019.
Meer info: http://www.voorlinden.nl/tentoonstelling/less-is-more/

Barbarossastraat 30
6522 DM Nijmegen
024 6424278  / 06 23104381
info@summerart.nl  
www.summerart.nl
Volg SummerArt op:
U kunt uw profiel updaten of uitschrijven voor deze nieuwsbrief