STEVENSKERK 11 TM 26 SEPTEMBER 2021

ELZO DIBBETS

RUIMTELIJK REALISTISCH

In de Stevenskerk, in het historische hart van Nijmegen komen de schilderijen van Elzo Dibbets volledig tot hun recht; ruimtelijk en intiem. Realistische beelden met een vaak verrassend perspectief door een subliem spel met licht en schaduw. De onderwerpen zijn vaak lege mysterieuze ruimtes, fascinerend en bijna fotografische gelijkenissen, geschilderd in een perfecte techniek. Een tentoonstelling die niet gemist mag worden.

Techniek: Elzo Dibbets gaat in eerste instantie uit van een witte en lichtgrijze onderschildering, aangebracht met penseel, spons of verfspuit. Over deze onderschildering worden tientallen dunne transparante kleurlagen aangebracht [glacis]. Al werkend brengt hij steeds meer details aan, totdat zijn definitieve, ideale beeld op het doek staat. Naast penselen maakt hij gebruik van een zeer fijne verfspuit [airbrush] om heel genuanceerd te kunnen schilderen. Zo krijgt het beeld de mooie diffuusheid die kenmerkend is voor zijn werk. Het gebruik van voornamelijk indirect licht speelt een belangrijke rol. Daardoor ontstaan beelden die ruimtelijk en intiem zijn.

Elzo werkt het liefst afgezonderd van de buitenwereld, bij kunstlicht en in stilte in een vast ritueel. Hij maakt een boekje bij elk schilderij waarin hij stap voor stap het hele proces laat zien van het tot stand komen van het schilderij. Het boekje is bedoeld voor de koper van het schilderij.

Speciaal voor deze tentoonstelling is er een brochure uitgebracht met hierin foto’s van de gepresenteerde schilderijen van Elzo Dibbets.

Behalve op maandag is SummerArt dagelijks aanwezig van 12-17.00 uur.

Een hartelijk welkom!