Huis Kernhem is deze zomer het decor van een prachtige expo met kleurrijke schilderijen van Jos van Beek en bronzen beelden van Bert Denneman. Het Huis ligt midden in het natuurpark Landgoed Kernhem. Hier kan men heerlijk wandelen en fietsen.

Jos van Beek (Amsterdam, 1945) is als beeldend kunstenaar dagelijks bezig met het maken van hedendaagse schilderijen vol kleur en dynamiek. Schilderijen die ruimte laten voor fantasie en persoonlijke interpretatie en associatie.

Jos is opgeleid docent beeldende vorming. Echter het vrije schilderwerk nam op zeker moment een zodanig vlucht, dat hij besloot uitsluitend als professioneel kunstschilder verder te gaan. Hij exposeerde in vrijwel alle grote steden in het land, later ook in meerdere Europese landen en Rusland. Hij is bekend als de “man van de kleur”, maar er is meer dan dat… compositie, inhoud, verfhuid, eigen handschrift …..ze zijn minstens zo belangrijk en vormen samen een herkenbaar schilderij van Jos van Beek.

Bert Denneman (Amsterdam, 1959) is sinds eind jaren ’80 actief in de beeldende kunst. Geïnspireerd op waarnemingen in de natuur hoopt hij met zijn bronzen vogels en zoogdieren bij te dragen aan een groter bewustzijn van de schoonheid en waarde van de natuur. Bert volgde langere tijd lessen bij de Utrechtse beeldhouwer-keramist Hans Kaptein. Momenteel is het werken in brons zijn belangrijkste bezigheid. In de loop der jaren heeft Bert tal van beelden in opdracht gemaakt voor o.a. gemeenten en instellingen. Zo is de Nationale Grutto prijs van zijn hand.

Om u en onze gezondheid veilig te stellen mogen er in de tentoonstellingsruimte maximaal 20 personen aanwezig zijn.

Openingstijden zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur. Reserveer een tijdvak om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur met een mail naar info@summerart.nl . Vermeld hierin het gewenste tijdstip voor uw bezoek, het aantal personen en uw telefoonnummer.

Indien u de tentoonstelling elders in de week wenst te bezoeken graag een afspraak via info@summerart.nl of telefonisch 0623104381.

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

 6718ZB EDE