Juli 2022
END OF THE SEASON
Na een geslaagd seizoen worden er nog vóór de zomervakantie diverse werken in stock voor een vriendelijke prijs aangeboden. Werken van o.a. Wim Zurné, Harrie Gerritz, Wouter Stips, Kees Salentijn, Richard Smeets, Eric Toebosch. 
 
Van 12 juli t/m 1 augustus kan je dagelijks komen kijken om een werk naar keuze uit te zoeken. Klik hier voor het maken van een afspraak.
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA!
1-2 oktober Nazomer op Kasteel Hernen
Kunstexpo in de Grote Ridderzaal van Kasteel Hernen te Hernen (Gemeente Wijchen) in het uiterste westen van het Rijk van Nijmegen. Een presentatie schilderijen, bronzen, keramiek, glasobjecten, foto’s en sieraden van verschillende kunstenaars.
Kasteel Hernen is een middeleeuwse burcht met rondom een gracht en liggend in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden. Het authentieke kasteel uit de 14e eeuw is vooral bekend geworden door de opnames van de televisieserie Floris.
Noteer deze SummerArt expo op 1-2 oktober in kasteel Hernen alvast in uw agenda! Nadere gegevens volgen.
KUNST Advies: SummerArt adviseert u graag ter plekke; neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!
TIPS van SummerArt
Solo expositie “Feminine Touch” 
Marian van Hartingsveld werkt met wol, ruwe, onbehandelde wol van de schaapherder. Haar doel is de schoonheid van de ruwe wol tot zijn recht te laten komen in combinatie met harde materialen zoals metaal. Hierdoor ontstaan nieuwe vormen, sculpturen die verrassen door hun schoonheid en verstilling teweeg brengen.
Expositie in Buren, 5, 6, 7 - 12, 13, 14 - 19, 20, 21 augustus 2022
https://atelier-h-art.nl/
Stevenskerk Nijmegen 750 jaar hart van de stad
Ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan is er een speciale foto-expositie, bestaand uit twee delen. Het eerste deel toont de meest bijzondere oude foto’s van de Stevenskerk en het dagelijkse leven eromheen gedurende ruim anderhalve eeuw. In het tweede gedeelte van de expositie geven 17 hedendaagse fotografen hun eigen visie op dit Nijmeegse icoon.
Foto-expositie van 30 juli 2022 t/m 30 oktober 2022.
https://www.stevenskerk.nl/
Dali. Bijbel, Surrealisme, Games
Deze zomer toont Museum Krona een onbekende kant van Salvador Dalí.
Voor het eerst in Nederland wordt de complete serie met 105 voorstellingen uit de Bijbel - bestaande uit de door Dalí met de hand gesigneerde proefdrukken - geëxposeerd.
Museum Krona verbindt het grafisch meesterwerk met de digitale gamewereld, met animaties en NFT's. 
Museum Krona, Uden, te zien t/m 23 oktober 2022
https://www.museumkrona.nl/nl/nu-te-zien/tentoonstellingen/dali
Sluijters en de modernen
Het werk van Sluijters loopt als een rode draad door de tentoonstelling en schittert in de vijf thematische zalen tussen dat van andere Nederlandse modernisten. Werken van Jan Sluijters, Jan Toorop, Leo Gestel, Piet van der Hem, Kees Maks, Kees van Dongen, Charley Toorop, Else Berg, Jo Koster, Charlotte van Pallandt, Dick Ket, Carel Willink en vele anderen.
Singer, Laren t/m 28 augustus 2022
https://www.singerlaren.nl/nl/agenda
Antony Gromley - Ground
In zijn sculpturen en installaties onderzoekt de wereldberoemde Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen.
Nog te zien t/m 25 september 2022, Museum Voorlinden, Wassenaar
https://www.voorlinden.nl/
Paleistuin Het Loo
In de paleistuin ga je 335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo (koning-stadhouder Willem III en koningin Mary) het lieten maken. Achter hun ‘sobere’ paleis lieten ze een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen en om er zelf van te genieten.
Wandel net als Willem en Mary door de tuin en ontdek de bijzondere planten, bloemen, de ruisende fonteinen en de tuinbeelden. Alles heeft een eigen verhaal.
Paleis Het Loo, Apeldoorn
https://paleishetloo.nl/bezoek/agenda/paleistuinen
Wij wensen iedereen een mooie zomer toe!!
Théo van Rysselberghe, Chènes lièges (kurkeiken), 1918
Collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Nog t/m 17 juli te zien bij tentoonstelling À la campagne, Fries Museum, Leeuwarden
Barbarossastraat 30
6522 DM Nijmegen
024 6424278  / 06 23104381
info@summerart.nl  
www.summerart.nl
Volg SummerArt op:
Instagram
LinkedIn