September 2022
UITNODIGING
Kasteel Hernen is het decor van een Kunstweekend met 8 voornamelijk regionale kunstenaars. De Grote Ridderzaal is dan omgetoverd tot een inspirerende toplocatie hedendaagse kunst met o.a. schilderijen van Alexander Bobkin; glasobjecten van Frank Biemans; keramiek van Ron Rooijakkers en Hein Severijns; urbex-fotografie van Wil Westerweel, bronsobjecten van Wilfrie Linssen en Judith Walboomers en sieraden van Wilhelmina Huysman.
 
Kasteel Hernen behoort tot het Geldersch Landschap & Kasteelen en is bekend om haar authentieke uiterlijk en de unieke overdekte weergangen. Het ligt in het dorp Hernen (gemeente Wijchen), slechts 17 km ten zuidwesten van het Rijk van Nijmegen. Het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor bezichtiging op eigen gelegenheid of met een rondleiding. De omgrachte middeleeuwse burcht ligt in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden waar het heerlijk wandelen is

Een hartelijk welkom op Kasteel Hernen!

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 11.00 – 17.00 uur
Entree: € 10,-, tm 18 jaar € 5,-, Museumkaarthouders en Donateurs van Geldersch Landschap en Kasteelen gratis.
Parkeren gratis.
Kasteel Hernen
Dorpsstraat 40
6616AH HERNEN
https://www.glk.nl/hernen/kasteel-hernen
https://www.glk.nl/activiteiten/kasteelactiviteit/kunstweekend-in-kasteel-hernen
https://summerart.nl/
KUNST Advies: SummerArt adviseert u graag ter plekke; neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!
TIPS van SummerArt
Antony Gromley - Ground
In zijn sculpturen en installaties onderzoekt de wereldberoemde Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen.
Nog te zien t/m 25 september 2022, Museum Voorlinden, Wassenaar
https://www.voorlinden.nl/
Nog geopend tot 1 oktober 2022
Museum Het Valkhof gaat verbouwen. Het pand wordt na 22 jaar ingrijpend gerenoveerd om te voldoen aan eigentijdse eisen en optimale omstandigheden om oude en nieuwe kunst te laten zien. Architect Ben van Berkel ontwierp het huidige museumgebouw in 1999 en gaat in opdracht van de Gemeente Nijmegen Museum Het Valkhof renoveren. In het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos te Nijmegen.
https://www.museumhetvalkhof.nl/
Stevenskerk Nijmegen 750 jaar hart van de stad
Ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan is er een speciale foto-expositie, bestaand uit twee delen. Het eerste deel toont de meest bijzondere oude foto’s van de Stevenskerk en het dagelijkse leven eromheen gedurende ruim anderhalve eeuw. In het tweede gedeelte van de expositie geven 17 hedendaagse fotografen hun eigen visie op dit Nijmeegse icoon.
Foto-expositie van nog t/m 30 oktober 2022.
https://www.stevenskerk.nl/
Here we are!
Een viering van ruim honderd vrouwen die bepalend zijn voor design.
Stap in een grootse en veelzijdige tentoonstelling van 120 jaar aan meubels, keramiek, glaswerk, juwelen, mode, grafische vormgeving en textiel.
Bijzondere stukken uit de collectie van Vitra Design Museum vormen het uitgangspunt. Ontdek in de Kunsthal een nieuwe visie op het verhaal van modern en hedendaags design.
T/m 30 oktober 2022, Kunsthal, Rotterdam
https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/hereweare/
Dali. Bijbel, Surrealisme, Games
Deze zomer toont Museum Krona een onbekende kant van Salvador Dalí.
Voor het eerst in Nederland wordt de complete serie met 105 voorstellingen uit de Bijbel - bestaande uit de door Dalí met de hand gesigneerde proefdrukken - geëxposeerd.
Museum Krona verbindt het grafisch meesterwerk met de digitale gamewereld, met animaties en NFT's. 
Te zien t/m 23 oktober 2022, Museum Krona, Uden
https://www.museumkrona.nl/nl/nu-te-zien/tentoonstellingen/dali
Ontdek Radio Kootwijk
Eén van de meest markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk, ook bekend als 'De Kathedraal'. Staatsbosbeheer verzorgt hier rondleidingen. De gids neemt je mee door het hoofdgebouw en de watertoren en vertelt je alles over de bijzondere architectuur, techniek, de boeiende historie en het leven in het dorp Radio Kootwijk.
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/ontdek-radio-kootwijk
Heerlijke Herfst
In oktober staat Paleis Het Loo in het teken van eten. In Heerlijke Herfst worden verhalen verteld over specerijen, groentes, suiker, koffie, thee en chocola die vroeger vanuit Azië of Zuid-Amerika naar Europa werden meegenomen. Hoe kwamen deze ingrediënten op de dinertafel van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary op Paleis Het Loo?
Te zien van 1 t/m 30 oktober, Paleis Het Loo, Apeldoorn
https://paleishetloo.nl/bezoek/agenda/heerlijke-herfst
Wil Westerweel - Landhuis
Barbarossastraat 30
6522 DM Nijmegen
024 6424278  / 06 23104381
info@summerart.nl  
www.summerart.nl
Volg SummerArt op:
Instagram
LinkedIn